Флойд Мейуедър слага кикбоксьорски ръкавици

14:50, 05 ное 18 / Спорт 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Непобеденият на боксовия ринг Флойд Мейуедър (50 мача, 50 победи, 27 с нокаут) ще се преквалифицира в ММА боец. Американецът дори вече е насрочил първия си мач. На 31 декември американецът ще се изправи срещу 20-годишния Теншин Насукава. Мачът ще се играе в Япония пред 37 000 зрители.

41-годишният Мейуедър потвърди новината, а до дни се очаква да станат ясни подробностите - в коя категория, колко рунда и по какви правила ще се проведе мачът.

"Исках да направя нещо различно и да покажа уменията си извън САЩ. В родината ми са били всичките ми 50 мача. Сега искам да покажа на какво съм способен и на останалия свят. Нямам търпение мачът да дойде!", заяви бившият боксьор.

Насукава е една от звездите на ММА-я в Япония. Той има 27 победи в 27 мача, 24 от тях с нокаут.

"Беше изненадваща покана, но приех без да се колебая. Опонентът ми е по-висок, но мисля, че мога да го ударя. Ще бъде важен момент в живота ми, но се надявам, че ще запиша името си в историята", сподели Насукава.

20-годишният Насукава се изявява в RIZIN Fighting Federation, която специализира в кикбокс и смесени бойни изкуства. „Офертата беше изненадваща, но я приех без никакво колебание”, коментира японецът, чийто рекорди в кикбокса и ММА са безукорни – съответно 27-0 и 4-0. „Това е най-големият миг в моя живот и искам да бъда човекът, който ще промени историята. Ще го постигна с моите юмруци и един-единствен удар. Само гледайте”, закани се Насукава.

Мейудър има опит в боевете с шампиони по смесени бойни изкуства. Бившият световен шампион в пет различни категории за последно прекрати оттеглянето си от спорта през 2017-а, когато победи в боксов мач звездата от UFC Конър Макгрегър в боксов двубой. Така Мейуедър регистрира своята 50-а победа в кариерата.

Наскоро се заговори за потенциален мач между него и друга от звездите на UFC – Хабиб Нурмагомедов, а също и за евентуален сблъсък с боксьора Мани Пакиао.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама