В Бургас отварят филиал на Софийския университет

14:19, 03 ное 18 / Култура и наука 25 1241 Topnovini
1

Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще открие филиал в Бургас. В ход е процедурата за разкриването му, предава БНР.

Решението е взето на заседание на Академичния съвет в сряда (31 октомври). За целта са внесени необходимите документи в Националната агенция по оценяване и акредитация.

На територията на област Бургас предстои да бъдат проведени редица инициативи. Първата от тях е майсторски клас „Изучаване на Кирило-Методиевската традиция - комуникация на европейско културно наследство“. На по-късен етап предстои представяне на пътуваща изложба и работилница на тема „В началото бе буквата“. Сред планираните инициативи са подпомагане при реставрация и дигитализация на паметници на културно-историческото наследство на Регионалния исторически музей, други местни музеи, Регионалния архив, библиотеки, както и съдействие при организиране на археологически разкопки на обекти в област Бургас.

Филиалът ще бъде единствената териториално изнесена структура на университета в Източна България. В нея ще работят повече от 60 преподаватели от София.

Община Бургас ще предостави сградата на бъдещия филиал.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани