В Бургас отварят филиал на Софийския университет

14:19, 03 ное 18 / Култура 25 2059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще открие филиал в Бургас. В ход е процедурата за разкриването му, предава БНР.

Решението е взето на заседание на Академичния съвет в сряда (31 октомври). За целта са внесени необходимите документи в Националната агенция по оценяване и акредитация.

На територията на област Бургас предстои да бъдат проведени редица инициативи. Първата от тях е майсторски клас „Изучаване на Кирило-Методиевската традиция - комуникация на европейско културно наследство“. На по-късен етап предстои представяне на пътуваща изложба и работилница на тема „В началото бе буквата“. Сред планираните инициативи са подпомагане при реставрация и дигитализация на паметници на културно-историческото наследство на Регионалния исторически музей, други местни музеи, Регионалния архив, библиотеки, както и съдействие при организиране на археологически разкопки на обекти в област Бургас.

Филиалът ще бъде единствената териториално изнесена структура на университета в Източна България. В нея ще работят повече от 60 преподаватели от София.

Община Бургас ще предостави сградата на бъдещия филиал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама