Протест във фермата за патици, в която откриха птичи грип

19:50, 02 ное 18 25 1312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работници във ферма край Хасково за отглеждане на патици, в която преди две седмици беше открит птичи грип, излязоха на протест. Те се опасяват, че ще останат без работа, а собственикът им обвини Агенцията по храните в манипулирани проби.

В понеделник фермери, които се занимават с отглеждане на патици в Южна България, заминават за столицата на мълчалив протест пред Агенцията.

Собственикът на фермата Павел Челебиев съобщи пред БНР, че 16 хиляди патици са били умъртвени без да има яснота за заболяването. Според него пробите са били манипулирани:

"Вторият път не успяха да изманипулират пробите. Те бяха отрицателни. Представете си в един и същи център ферма до ферма, едните много болни и трябва да се убият, другите обаче живи. Взеха още една проба, също отрицателна, но сега ние сме център на огнището", каза Челебиев.

Челебиев каза, че днес има излюпена нова партида патета, но от Агенцията по храните не са дали никакво разпореждане:

"До този момент те нито дойдоха, нито се обадиха, тотално се скриха, 24 часа тези патета да ги оставим да умрат", допълни още той. Работниците се опасяват, че ще останат без работа:

"Оставаме без хляб, без работа", коментираха те. Собственикът на стопанството Павел Челебиев твърди, че ще бъде съсипан бизнеса им:

"БАБХ не си върши работата. Години бездействие, некомпетентност, корупция, не мога да я докажа, това не е моя работа, но се знае от всички. Някаква кампания, но и под влиянието на едни хора, които казват - патици повече няма да има в България“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама