Бебе се роди при полеви условия в Спешната помощ на Пещера

18:35, 02 ное 18 25 962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Момченце се роди в спешния кабинет в Пещера при полеви условия, без необходимото оборудване за това. Родилката е от висопланинското село Нова махала над Батак, а екстремното раждане е започнало в кола, съобщава БНР.На помощ се е притекъл екип от Пазарджик.

Раждането е започнало на път към Пазарджик, а близките на родилката били в телефонна връзка с акушер-гинеколога доктор Елисавета Генчева. Разбирайки ситуацията, тя посъветвала семейството да спре в Пещера, тъй като специализираният автомобил от Пазарджик ще пристигне по-бързо до тях:

"Не бяхме стигнали още разклона от Нова махала, за да излязат на пътя Батак – Пещера. Жената плачеше, чуваше се, че вика и плаче в колата", разказа д-р Генчева.

В късните вечерни часове обаче в Пещера работи само спешен кабинет, а болницата е затворена. За появяването на бебето при полеви условия помага доктор Папазова и сестрите Семерджиева и Костова. Пазарджишкият екип пристига в момент, когато новороденото здраво бебе и майката трябва да се обслужат с необходимия инструментариум и апаратура. За доктор Елисавета Генчева лекарите в Пещера проявяват истински героизъм, работейки в тези условия:

"В Пещера болницата е почти закрита и е една много жалка картинка", каза тя.

Майката и бебето са настанени в пазарджишка болница в добро състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама