Учениците от две ремонтиращи се училища в Кърджали се връщат в класните стаи

16:50, 02 ное 18 25 1147 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на следващата седмица възпитаниците на две от три кърджалийски училища, в които все още се извършват строително-монтажни работи по проект "Обновяване и реконструкция на образователни обекти в гр. Кърджали", се връщат в класните си стаи. Това каза зам.-кметът на общината инж. Катя Митовска и уточни, че уверението е на изпълнителите на обектите, предаде БТА. 

Заради различната готовност на помещения и фасади, от началото на учебната година част от възпитаниците на СУ "П.Р.Славейков" и ЕГ "Христо Ботев" учат в сгради на други учебни заведения. В СУ "Отец Паисий" подрастващите изцяло са разпределени на четири различни места, като строителите са дали уверение, че до средата на ноември и те ще се приберат в своето школо. 

Инж. Митовска обясни, че определени дейности ще се извършват и след влизане на учениците в класните стаи, но това ще бъде съобразено с учебния процес и няма да попречи за нормалното му протичане. 
По проекта "Обновяване и реконструкция на образователни обекти в гр. Кърджали" се ремонтират общо пет училища, като в ОУ "П.К.Яворов" основните дейности бяха приключили преди началото на учебната година и там тя започна нормално, а в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" ремонтите продължиха, но бяха на етап, който не попречи учениците да влязат в класните стаи. 

Опасения за качеството на учебния процес, заради създадената ситуация, изрази областният управител Никола Чанев, който направи оглед на ремонтиращите се училища. Той изрази притеснение, че сроковете няма да бъдат спазени и в класните стаи няма да се влезе поне още месец, а предстоящото начало на отоплителния сезон ще създаде допълнителни неудобства на ученици и учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама