Бебето, разнасяно голо по улиците на София, е настанено в център от семеен тип

09:55, 02 ное 18 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бебето, разнасяно голо по улиците на София, е настанено в център от семеен тип.

Припомняме, че видео, качено във Facebook, на което се вижда как жени в нетрезво състояние разнасят полуголо бебе в студените сутрешни часове в столицата, възмути хората в социалната мрежа. Видеозаписът беше споделен близо 19 000 пъти и предизвика почти 4 000 коментара. 

„Целият екип си свърши много бързо работата. Първо полицаите пристигат много бързо и закарват детето в здравно заведение. Там се полагат необходимите грижи за бебето. От там сигналът идва при нас. Ние направихме проучване и разбрахме от колегите в дирекция социално подпомагане  „Оборище”, че това семейство е проучено съвсем наскоро, след подаден сигнал на 25-ти октомври. Разбрахме, че детето живее в „Малашевци” , в стара, порутена къща при лоши битови условия“, заяви директорът на дирекция Социално подпомагане - „Лозенец” Веселим Кожухаров, пред Нова телевизия.

Кожухаров допълни, че не е имало как тримесечното момиченце да бъде взето от родителите още на 25-ти октомври, защото първо трябва да се проучи случаят.

„Оттук нататък детето ще прекара шест месеца в центъра за настаняване от семеен тип. С майката ще направи опит да се работи. Ще се проучи има ли възможност то да бъде реинтегрирано в семейство на роднини. Ако това не стане, ще се проучи приемно семейство“, каза още директорът. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама