Ангелкова и Маринов обсъдиха Единната система за туристическа информация

20:20, 01 ное 18 / Политика 25 1388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Двамата обсъдиха подготовката на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще осигури в реално време и по защитени канали пряка свързаност между местата за настаняване в страната и МВР, НАП, общините.

Тази система ще гарантира по-голяма безопасност и сигурност на туристите в страната и ще изсветли сивия сектор в туристическата индустрия, подчерта министър Ангелкова. Тя анонсира, че в близко време изпълнителят на обществената поръчка ще представи демоверсия на проекта.

ЕСТИ е необходима и ще има положителен ефект върху съвместната ни работа и нейната оперативност, подчерта министър Маринов.  

По време на срещата бе обсъдена и традиционната подготовка за приближаващата зима в туризма. В най-скоро време ще започнат срещите ни с контролните органи, местната власт и бизнеса преди началото на активния ски сезон. Разчитаме отново на отличното партньорство с МВР, за да осигурим безпроблемно пребиваване на хилядите туристи в нашите планински курорти, каза министър Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама