Опозицията на Нинова иска промяна в устава

20:10, 01 ное 18 / Политика 25 1336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промяна в устава, с която да отпадне прекият партиен избор на лидера и да се върне старото положение за вот от конгреса, подготвя вътрешната опозиция на Корнелия Нинова. Въпросът ще бъде поставен на заседанието на конгреса на 26 януари догодина.

Опозиционерите обвиняват Нинова в еднолично вземане на решения. Затова те искат лидерът да може да се избира и сменя пак от конгреса. С промените в устава сега изборът е пряк - от всички регистрирани партийни членове, като не е предвиден вариант за отстраняването му.

Първата битка обаче ще е на пленум на 11 ноември, когато трябва да бъде определена точната дата за конгреса и дневният му ред. Много вероятно е още тогава от “Позитано” 20 да отхвърлят искането на опозицията за включване на точка за промяна в устава.

На пленума след седмица ще бъде повдигнат отново и въпросът за главния редактор на “Дума”. Наскоро 50 души от Националния съвет внесоха подписка срещу назначаването на Йордан Мичев за изпълняващ длъжността без санкция от пленума. Сред тях са все известни имена като Георги Пирински, Велислава Дърева, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Гергов, Ангел Найденов и др.

Пленумът трябва да обсъди и позицията на БСП по бюджет 2019. Зам.-шефът по оргвъпросите Кирил Добрев пък пише документ за подготовката на партийни кадри. Целта била БСП да има система за подбор и развитие на кадри във всички ресори, за да е готова, когато дойде на власт.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама