Посрещнаха изоставено във Великобритания българско бебе на Летище София

19:50, 01 ное 18 25 1261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осеммесечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Великобритания, беше посрещнато на летище София от председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова, представители на Дирекция "Социално подпомагане" и приемната майка, съобщават от ДАЗД.

Момиченцето е било придружавано и предадено от представители на британските социални служби, проследявали досега полаганите грижи за него. Те са носели любимите играчки и одеялце на детето, храната, с която е свикнало, както и книга, в която е описано здравословното му състояние и направените имунизации. Приемната майка е получила като подарък от чуждестранните социални работници и детската количка на момиченцето.

ДАЗД работи по случая от март 2018 г. след получена информация от посолството на България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка. Експертите детайлно проучват случая.

Установено е, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за детето. Затова първоначално то е настанено в приемно семейство във Великобритания. След решение на компетентния съд там, детето се завръща в България и за него е предприета мярка за закрила "настаняване в приемно семейство". Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни, се посочва в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама