Наркотици и оръжие задържаха при спецакция във Видин

13:15, 01 ное 18 25 1552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от районните управления във Видин и Белоградчик.

Към 19.30 часа, в районна на бензиностанция преди областния град, униформени спрели за проверка лек автомобил „БМВ“ със софийска регистрация. Колата, шофирана от 27-годишен столичанин, пътувала в посока Видин. Пробата на шофьора с техническо средство реагирала положително на кокаин. Мъжът отказал връчения му талон за медицинско изследване. По време на полицейската проверка той изхвърлил през вратата на колата найлонов плик. В него служителите на реда установили бяло прахообразно вещество. Последвало претърсване в превозното средство и зад облегалката на задната седалка намерили още един плик с бяла прах. Веществото, с общо тегло 68.61 грама, реагирало на кокаин при полевия наркотест. Столичанинът е задържан за срок до 24 часа и приведен в ареста на РУ-Видин. По случая е образувано досъдебно производство, работата на разследващите продължава.

Малко по-рано, служители на РУ-Белоградчик и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин, в условията на неотложност, са предприели претърсване в частен имот в село Дъбравка, собственост на 46-годишен столичанин . Разследващите открили и иззели три пликчета с общо 3 грама бяла прах - реагирала на кокаин при наркотеста, пушка, пистолет и четири ловни патрона кал.16. Работата по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Късно снощи, при полицейски обход в Крайдунавски парк, униформените спрели за проверка четирима души. Единият от тях – 20-годишен видинчанин, пуснал на земята две сгъвки, съдържащи общо 1.3 г канабис. Младият мъж е задържан в полицейския арест, а по случая в РУ-Видин е заведена преписка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама