Симеонов: Не приемам исканията за оставка заради ДАБЧ, неоснователни са

11:55, 01 ное 18 / Политика 25 1144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Призивите за оставката ми от трите партии БСП, ДПС и ВОЛЯ по повод акцията в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) са неоснователни. Опозиционните партии призовават аз да подам оставка, тъй като трябва да упражнявам контрол, който не съм упражнявам и че съм принципал на агенцията. Аз имам само функция координация, както и на редица други агенции в моя ресор. Стриктно и ефективно изпълнявам тези мои функции по координация". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Симеонов коментира единствено призивите на партиите за неговата оставка, след като председателят на ДАБЧ Петър Харампиев и още трима служители на агенцията бяха арестувани заради корупционна схема за издаване на български документи за самоличност.

"Исканията за оставка на опозиционните партии са несъстоятелни", заяви Симеонов.

По отношение на евентуалните злоупотреби, които предстоят да бъдат доказани, по предоставяне на документ за българско гражданство, Симеонов съобщи, че още през лятото на 2017 г. е получил сигнали за злоупотреби в ДАБЧ.

Симеонов не даде коментар по повод исканата му оставка от страна на майките на деца с увреждания, които вече десет поредни вечери протестират. Той ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама