Сключено е предварително споразумение за Брекзит

10:05, 01 ное 18 25 4459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей e постигнала предварително споразумение с Европейския съюз за Брекзит, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на правителствени данни на вестник "Таймс", цитирани от news.bg

Постигнато е финансово споразумение, което ще даде на фирмите на Острова траен достъп до европейските пазари на ЕС след Брекзит.

Преговарящите от двете страни са постигнали предварително споразумение по всички въпроси около пазара на услуги и обмена на данни.

Споразумението ще даде на британските фирми достъп до европейските пазари докато финансовата политика на Великобритания в голямата си част е синхронизирана с европейската.

Новината имаше и мигновен икономически ефект - след огласяването на споразумението паундът е скочил с 0.5 пункта спрямо щатския долар.

Изданието допълва, че банките на острова усилено реорганизират операциите си около развода - банките създават европейски центрове, които да обслужват клиентите си извън Острова, ако страната напусне съюза без споразумение.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама