Деца влязоха в ролята на общински съветници в Плевен

11:10, 01 ное 18 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен по повод Деня на будителите деца влязоха в ролята на общински съветници, съобщиха от съвета.
По инициатива на председателя на Общинския съвет /ОбС/ Мартин Митев 35 ученици от трети клас на училище "Васил Левски" са провели импровизирано заседание в залата на съвета в Плевен. То е ръководено от Митев, с участието и на най-младия общински съветник в Плевен Йордан Грижов. 

Малките "съветници" е трябвало да вземат решение дали ученическата ваканция да бъде по-голяма. След дебат с различни позиции е било решено "ваканцията да бъде съкратена".

Мотивът на децата бил, че кратката ваканция ще даде възможност за повече забавни часове с приятели в училище и получаване на нови знания в учебните часове. Децата са взели решението чрез реалната система за гласуване на ОбС-Плевен.

Председателят на ОбС е разказал за работата на съветниците и за тяхната голямата отговорност. "Един общински съветник трябва истински да обича града си. Само такива хора имат право да бъдат в тази зала като съветници и да взимат решения за своя град", е казал Митев. 

Той посочил също, че важно условие за избора са знанията, затова не бива да се пренебрегва подготовката в училище. „На база на натрупаните знания вие ще имате възможност да взимате адекватни и правилни решения. Да, игрите са игри, трябва да има време и за тях, но не пренебрегвайте уроците“, каза още председателят на местния парламент.

На въпроси на третокласниците отговори и най-младият общински съветник на Плевен Йордан Грижов. Той обясни на децата разликата между органите на управление на местно и държавно ниво, отговори и на питания на децата за детските площадки.  

Импровизираното заседание с третокласниците завърши с пожелания към децата да са здрави, да не спират да радват с успехите си своите родители и учители, и да не се страхуват да следват мечите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама