Червен бряг взима мерки за пропадналия мост над река Искър

18:10, 31 окт 18 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След обявеното частично бедствено положение поради аварирал мост над река Искър, Община Червен бряг предприе стъпки за решаване на проблемите, съобщиха от общината.

Своевременно е сигнализирано Министерството на отбраната с искане за поставяне на временен понтонен мост. Направена е организация за извозване на учениците и децата от селищата от двете страни на моста до съответните учебни и детски заведения като са възобновени учебните занятия. Общински служители, представители на полицията и учители присъстват при пешеходното преминаване на децата по повредения мост.

Предвижда се да бъде поставено осветление на моста при с. Горник, както и на бента за пешеходното преминаване при с. Чомаковци, където са монтирани парапети. 

От страна на с. Горник до моста е базирана линейка, за улесняване транспорта на заболели лица от населените места, към които е затруднен достъпът. 

Общинското ръководство се е срещало с жители на с. Чомаковци за обсъждане на проблемите след затваряне на моста при с. Горник. Кметът на Червен бряг инж.Данаил Вълов е съобщил предприетите стъпки и за изготвения проект за укрепване на моста, като е посочил, че се очаква в рамките на броени дни да започне възстановяването му.

Той се е ангажирал да се провери възможност за монтиране на банкомат в с. Чомаковци, както и да покани на среща директора на Областното пътно управление - Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама