Писателят Георги Господинов става ментор на варненски ученик

18:00, 31 окт 18 / Култура 25 1740 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Писателят Георги Господинов става ментор на Александър Габровски от ОДК - Варна
Писателят Георги Господинов ще бъде ментор на Александър Габровски, възпитаник на литературен клуб и младежки медиен център "Касталия" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна с ръководител Магдалена Маркова.

Габровски спечели една от националните стипендии на фондация "Културни перспективи" и КЦМ 2000 ГРУП, които бяха раздадени днес в литературен клуб "Перото" в столицата.

Александър, който е ученик в Първа ЕГ в морската столица, споделя своята стипендия в раздел "Литература" с Йоанна Елми от София. Новината идва само броени дни, след като Габровски спечели и голямата награда за литература на ХI Национален конкурс за литература и журналистика "Стоян Михайловски".

Целта на стипендията на фондация "Културни перспективи" е да бъде предоставена подкрепа на млади български творци при реализацията на избрана от тях творческа инициатива.
Стипендията включва осигуряване на финансова подкрепа за реализацията на личен проект, с който участникът е кандидатствал в конкурса.
"Една от най-важните придадени стойности на проекта е мотивиращото участие на ментори", споделят организаторите.

Всеки стипендиант в различните категории ще бъде съпътстван в рамките на една година от ментор. Александър Габровски ще бъде окуражаван лично от Георги Господинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама