Волен Сидеров: Ставащото с ДАБЧ е политически удар върху патриотичната коалиция

13:25, 31 окт 18 / Политика 25 1063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За мен това, което става с Държавната агенция за българите в чужбина, е политически удар, заяви лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

„Ние сме се борили с Красимир Каракачанов България да бъде правова държава, тоест човек, когато бъде осъден и то на последна инстанция, тогава може да бъде определен като нарушил закона“, подчерта Сидеров, визирайки задържания председател на ДАБЧ Петър Харалампиев. Вчера срещу него беше повдигнато обвинение за лидерство на престъпна група, вземала подкупи.

Сидеров определи това като удар върху цялата патриотична коалиция, но нямало основания да се смята, че управлението е нестабилно.

„Напротив! Имаме подобрени икономически показатели. Сега ще се види, при приемането на бюджета, че доста неща във финансово-икономически план са подобрени. Може би точно заради това се правят тези внушения“, каза Волен Сидеров.

Агенцията попада в ресора на вицепремиера Валери Симеонов, чиято оставка беше поискана и от Волен Сидеров. На въпрос на журналисти по тази тема лидерът на „Атака” заяви: „Не ме карайте да коментирам оставки. Когато аз критикувам своите коалиционни партньори, го правя във вътрешно коалиционен план. Сега виждаме нещо като политическа офанзива и смятам, че тя е насочена срещу патриотичната коалиция като цяло, която пък крепи управлението“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама