Бъдеща абитуриентка оглави за ден ДГС Горна Оряховица

09:36, 31 окт 18 25 2908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дванадесетокласничката Цветияна Петрова от ПГЛПИ „Атанас Буров” в Горна Оряховица оглави за ден Държавно горско стопанство „Горна Оряховица”, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден” на Фондация „Джуниър Ачийвмънт България”.
На 30 октомври директорът на стопанството инж. Мирена Татарджийска посрещна Цветияна и я запозна с работата на ръководителя и с това как преминава един обичаен ден на директора на ДГС. След решаване на административните въпроси, двете посетиха горския разсадник, в близост до с. Джулюница, където Цветияна се запозна с разсадниковото производство на стопанството.
Цветияна бе силно впечатлена от разсадника, от произведените в него семенищни фиданки от цер, благун, контейнерните фиданки от черен бор, от богатото разнообразие на декоративни видове, отглеждани в новата декоративна школа на стопанството и готови за продажба. Инж. Мирена Татарджийска показа на младия мениджър новите въведения в разсадниковото производство, като поливната система за капково напояване на декоративната школа, дъждовалната поливна инсталация за контейнерното поле и скоро закупения малогабаритен трактор за обработка на междуредията в декоративния сектор.
Бъдещата абитуриентка Цветияна вече е избрала своя професионален път и след завършване на средното си образование ще кандидатства в Лесотехническия университет в София, в специалност „Ландшафтна архитектура”. На финала на срещата ръководството и екипът на ДГС Горна Оряховица са пожелали успех на момичето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама