Съдят санитар масов убиец в Германия, виновен за смъртта на 100 души

07:40, 31 окт 18 25 722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Германия започна процес срещу извършителя на едно от най-зловещите престъпления в историята на страната, съобщава БНТ. Пред съда застана санитар, който упойвал и по този начин убил 100 свои пациенти. Целта му била след това да бъде главен участник в реанимацията им. Пациентите обаче не оцелявали след смъртоносния коктейл от вещества.

Без никакво чуство и без много да обмисля, бившият санитар разказва за извършените престъпления. Малко след началото на процеса, той изненадващо направи самопризнания.

Мелани Битер, говорител на съда в Олденбург: Процесът е труден. Имаме работа с много страни, свързани с това дело. Тъжителите са 126 и са представлявани от 17 адвокати. Това е голям брой хора.

В две клиники в близост до град Бремен, обвиняемият е инжектирал медикаменти в поверените му пациенти. Веществата са причинявали спиране на сърцето. Целта му е била да направи впечатление при реанимацията. Забележително е също така, че колегите му са игнорирали високия брой смъртни случаи в неговите смени. Извършителят казва, че се чувствал претоварен в работата си.

Близките на починалите пациенти очакват повече информация.

Кристиан Марбах, говорител на роднините: Надявам се на правосъдие по достоен начин за стоте жертви. Също така се надявам, в хода на делото да излезе на бял свят повече информация за вината на клиниките, в които са извършени престъпленията.

Заради желанието на много от близките на жертвите да присъстват на процеса, делото се гледаше не в съда, а в административна зала с достатъчно места за всички. Присъдата се очаква да бъде произнесена през май.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама