Сигнал до прокуратурата и НАП срещу Ветко Арабаджиев от Регионалата екоинспекция в Бургас

14:25, 30 окт 18 25 1623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалата екоинспекция в Бургас.

Сигналът е за неизплатени над 7 милиона лева глоби, наложени на пречиствателната станция във ваканционното селище “Елените“. От 2012-а година съоръжението няма разрешително за ползване като воден обект.

Само тази година на Ветко Арабаджиев като собственик на пречиствателната станция на „Елените“ е налоожена финансова санкция за близо 1, 796 млн. лева. Съоръжението пречиства отпадните води освен на хотелите във ваканционното селище, и на голяма част от почивните бази в Свети Влас, а капацитетът му е недостатъчен каза директорът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

"Високата санкция, която сме изчислили на "Елените", това е във връзка с резултатите, които сме получили от контролните измервания, тъй като тази пречиствателна станция, знаете, че тя е без разрешително за заустване. Взетите проби показват превишение на емисонните норми".
Тъй като наложените глоби за замърсяването и незаконното ползване на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са предприели и други действия."Ние, разбира се, сме ги дали на Националната агенция за приходите, не са събрани и по тази причина сме ги дали в прокуратурата".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама