Какво е значението на новата победа на Себастиан Льоб?

12:18, 30 окт 18 / Спорт 25 1353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В тазгодишното издание на рали Испания повечето от фаворитите имаха сериозни технически проблеми и временното класиране се менеше почти след всяка отсечка.

Преди няколко седмици Ситроен освободиха Крис Мик, но в Рали Испания французите разчитаха на най-успешния пилот в историята на рали спорта - Себастиан Льоб. 44-годишният французин отново показа защо е 9-кратен световен шампион.

Льоб се възползва по най-добрия начин от трудностите на съперниците си и независимо от серията от непредвидени трудности в последните две отсечки успя да задържи крехка, но достатъчна преднина пред Себастиан Ожие с Форд. Трети финишира съотборникът на Ожие Елфин Еванс.

След тази неочаквано победа Льоб заяви, че не е изключено да обмисли пълна състезателна програма за 2019-та г. Ако това наистина се случи, феновете на рали спорта по целия свят ще са на върха на щастието си. Практиката показва обаче, че подобни проекти много рядко завършват успешно, както показа най-титулуваният пилот в историята на Формула 1 Михаел Шумахер преди няколко години.


Последният старт за сезона в световния рали шампионат е в Австралия от 15-ти до 18-ти ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама