Областният на Пловдив награди млад лекар, гасил пожар в клиниката по урология

20:00, 29 окт 18 25 1429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Здравко Димитров награди с почетния знак – медал „За хората с добри сърца“ д-р Тодор Горанов и медицинската сестра Варта Шопова от УМБАЛ „Св. Георги“, за проявения героизъм и саможертва при спасяването на 52-ма пациенти от отделението по урология.

С бързата си и адекватна намеса, двамата медици са предотвратили жертви по време на пожара, който избухна в най-голямата болница в Пловдив в нощта на 3 срещу 4 октомври. Урологът д-р Горанов е на 27 години, а медицинската сестра Варта Шопова е 25 годишна.

Наградата „За хората с добри сърца“ е учредена от Георги Найденов, изпълнителен директор на фондация „Помогни на нуждаещите се” и се присъжда на личности, допринесли със своята обществено-полезна дейност за хуманното развитие на гражданското общество.

Областният управител поздрави медицинския екип за проявената смелост и доблест в критичната ситуация, в която те са запазили самообладание и са реагирали адекватно, извеждайки болните от отделението, след което са започнали сами да гасят избухналия пожар. „Аз съм изключително горд от постъпката на тези млади хора! Когато има героизъм в мирно време, трябва да отдадем заслуженото на онези, които са го извършили. Нека обществото не забравя, че добротата не трябва да е анонимна! Благодаря ви от името на Областна администрация и лично от свое име, и пожелавам много бъдещи успехи в отговорната професия, която упражнявате!“, каза в приветствието областния управител.

Областният управител връчи и акредитационно писмо на преподавателя по литература д-р Галина Димитрова, с което фондацията „Помогни на нуждаещите се” я удостоява със званието Посланик на добра воля в Европа, Азия, Африка и Америка.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама