Предотвратиха незаконна продажба на гориво в София

11:55, 29 окт 18 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на „Икономическа полиция“ в ГДНП хванаха 55-годишен мъж, който наливал гориво с бензинов пистолет от един товарен автомобил в друг зад столичен магазин. При проверката станало ясно, че в багажника на товарната кола е монтиран резервоар с вместимост над 1000 литра и прибори за точене.

Мъжът не е представил необходимите документи за търговия с горива и превоз на опасни товари.

В хода на разследването било установено, че товарният автомобил е на фирма, собственост на 31-годишен мъж, а 55-годишният бил нает на работа от преди ден, без трудов договор.

От монтирания резервоар, зареден с дизелово гориво, са били захранени още няколко коли, като клиентите плащали по-късно лично на собственика на фирмата.

На място служители на Централното митническо управление са иззели течността от монтирания резервоар. Съставени са протокол за извършената проверка и акт за констатираните нарушения.

Служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ на място са съставили два акта – за превозван опасен товар от пътно превозно средство, без да е обозначено и снабдено със съответните противопожарни средства, както и за това, че водачът не е имал нужната правоспособност да извършва подобен превоз.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама