Хамилтън: Най-успешната година в кариерата ми

10:50, 29 окт 18 / Спорт 25 1140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският пилот на "Мерцедес" Люис Хамилтън определи 2018 г. като най-успешна в кариерата му. В неделя той финишира четвърти в Гран при на Мексико и два етапа преди края стана недостижим на върха за преследвача си Себастиан Фетел.

Британецът води с 358 точки, Фетел има 294, трети е Кими Райконен с 236.

"Без съмнение това е най-добрата ми година, а шампионската титла беше целта ми. След победата миналата година се замислих какво още мога да надградя, как мога да стана по-добър, по-концентриран, исках да стана по-ефективен не само като пилот на болид, но и да подобря работата си с отбора - в бокса, с инженерите, на базата. Мисля, че тази година прибавих всичко това и чувствам, че направих всичко възможно 2018 да стане най-силната ми година", коментира Хамилтън.

С тази пета титла той се изравни с Хуан Мануел Фанджо и над него е само Михаел Шумахер със седем. "Дайте ми първо да се осъзная, че спечелих този трофей", отговори Хамилтън на въпрос за близостта си с Шуми. "Не знам, но чувствата са доста странни сега. Разбира се, мечтал съм за това, но никога не съм мислил, че ще стоя пред вас като петкратен световен шампион", каза той.

Хамилтън дебютира във Формула 1 през 2017 г. в състава на "Макларън", в който проведе шест сезона и стана шампион през 2008 г. През 2013 г. той премина в "Мерцедес", с който завоюва четири титли - през 2014, 2015, 2017, 2018 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама