Тръмп: Русия иска икономическа подкрепа от САЩ

08:37, 28 окт 18 / Свят 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия иска да получи икономическа подкрепа от Съединените щати, като се има предвид богатството, постигнато от Доналд Тръмп по време на неговото председателство. Тази гледна точка самият американски лидер изрази в събота в реч пред своите поддръжници в Илинойс.

"Не забравяйте, че Русия иска нашата икономическа помощ, в крайна сметка сме постигнали огромно богатство. Направихме чудеса и Русия иска нашата подкрепа", каза Тръмп.

Американският лидер също се възмути, че Германия плаща на Русия за изграждането на газопровода "Северен поток 2“, но в същото време поиска от Вашингтон защита в Москва.

Защо Германия плаща милиарди долари на Русия, а в същото време трябва да ги защитим от федерацията?" - каза той, като припомни, че европейските държави смятат, че Тръмп се е държал "прекалено потайно" на срещата с руския президент Владимир Путин в Хелзинки.

Строителството на новия газопровод е в ход и макар да остават още въпроси за решаване, то напредъкът по работата позволява да се говори за старт на доставките от началото на 2020-а година, съобщава ТАСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама