Продължават да издирват мъжа, запалил входната врата на фоторепортер от Бургас

16:25, 26 окт 18 25 1550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията и прокуратура в Бургас издирват 33-годишния Румен Я., запалил входната врата на апартамента на фоторепортер в местен вестник. Към момента освен на издирвания е повдигнато обвинение и срещу Петър Биберов /38 г./, поръчител на палежа.

Събрани са достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че двамата са извършители на деянието. Биберов и Румен Я. са осъждани. Първият - за палежи, за притежание на незаконно оръжие, нанасяне на лека телесна повреда. Другият, който към момнета се укрива, има три присъди. Това съобщи на пресконференция днес в морския град апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. 

Посегателството срещу журналист и полицай е най-тежкото посегателство срещу демократичните устои, заяви Петров.

''Обвинението срещу Биберов е, че на 10 октомври умишлено склонил Румен Я. да извърши палежа. Около 3.00 часа след полунощ Румен Я. е запалил автомобилна гума пред жилищната врата на апартамента на фоторепортера. Огънят е обхванал и електрическото табло с 27 електромера. Макар и насочено срещу едно лице, това престъпление засяга и много други. В този вход имаше и възрастни и малки деца. Възрастна жена беше откарана в болница'', заяви директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

За палежа законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 8 години. Изчаква се пожаротехническата експертиза и може да се премине към по-тежко обвинение, казаха от прокуратурата.

Фоторепортерът Борислав Пенков водеше дела срещу Петър Биберов за нанесен побой. Биберов нападна фоторепортера, докато правел снимки преди едно от заведенията му. Докато делото беше в съдебна фаза, прозорците на дома на фоторепортера два пъти бяха строшени с камъни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама