Отново отложиха делото за обявяване в ликвидация на "Олимпик"

13:45, 26 окт 18 / Свят 25 791 Шрифт:
Topnovini

С ново отлагане завърши третото заседание в Окръжния съд на Никозия по иска за обявяване в ликвидация на застрахователната компания "Олимпик". 

Заседание продължи повече от час и половина и премина в много разгорещени изказвания на адвокатите на застрахователния надзор, гаранционния фонд и временния ликвидатор, от една страна, и на възразяващите кредитори, от друга страна.

Стана ясно, че втори кредитор има възражения по процедурата за ликвидация. Това е частно лице, което претендира за обезщетение от 390 000 евро за автомобилни щети след пожар. Това обаче предизвика бурен спор с адвокатите, тъй като срокът за подаване на възражения по делото е изтекъл на 16-ти октомври и по този начин се нарушава процедурата.

Съдия Ангело Давид даде възможност на адвоката на кредитора да внесе молба за влизане в започнатата вече съдебна процедура, а дали тя се приема, или не ще стане ясно на следващото заседание.

В същото време адвокатите на кредитора, внесли възражение на предишното заседание, се отказаха да го представляват. Той също получи възможност да намери нов защитник до следващото заседание.

Делото за ликвидацията на застрахователна компания "Олимпик" продължава на втори ноември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама