Бургас посреща най-добрите състезатели по бокс

13:50, 26 окт 18 / Спорт 25 1610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едни от най-добрите боксьори от страната ще премерят сили в Бургас. Поводът е гала вечерта на Националната боксова лига, която ще се проведе в морския град днес в зала "Младост". 

Състезателите са разпределени в три категории: "багатури", "ханове" и "лъвове". На ринга ще се качат 20 състезатели, като ще се изиграят 10 двубоя. Атанас Николов, член на УС на Българската федерация по бокс допълва пред БНР:

"Някой от по-извявените състезатели, които ще участват в тази гала вечер са: Тинко Банабаков, трето място на Европейското първенство за мъже, Боян Асенов, трето място в Европейското първенство за младежи до 22 години, при най-тежките Петър Белберов, трети на Еврепейското прървенство, Благой Найденов, първо място на Световното на световното първеннство за младежи и на Олимпийските младежки игри. 

По програма са включени да участват и бургаските състезатели Иван Атанасов, Якуб Чиновлиев, и двама излезли от бургаската школа Петър Драганов и Иван Мечков".

Той уточнява, че се организира и професионална среща, в която ще участва бургаския състезател Милен Паунов. Тя ще бъде в 4 рунда по 3 минути.

Не е случайно провеждането на боксовата гала вечер в Бургас. Градът има много примери за успехи в този спорт. Бургазлии са Георги Костадинов,  първият олимпийски шампион на България, Сава Чоролеев, дългогодишен член на УС на Българската федерация по бокс, един от шампионите на страната ни - Илиян Димитров, един от най-добрите български съдии - Иван Попов. Една от гордостите в този спорт е и европейският шампион за юноши Иван Атанасов, който е възпитаник на бургаския клуб. 

Боксовата гала вечер започва в днес от 19 и 30 часа в зала "Младост".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама