Премиерът на Холандия: Не опитвайте канабис

12:10, 26 окт 18 / Свят 25 1446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Холандия Марк Рюте, който е на посещение в Канада, категорично призова да не се пуши канабис, въпреки че неговата страна е известна като елдорадото на канабиса в Европа, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Канада легализира на 17-ти октомври производството, търговията и консумацията на тази лека дрога. В Холандия притежаването, консумацията и продажбата на дребно на по-малко от пет грама се толерира в специални заведения от 1976 г. и страната е предпочитана дестинация за почитателите на канабиса.

Помолен да коментира легализирането на канабиса в Канада, Рюте разказа пред ученици от гимназия в Отава историята на свой близък човек, при който прекалената употреба на канабис, е имала сериозни последици върху менталното му здраве.

"Марихуаната днес е много по-силна отпреди и е вредна за здравето, преди всичко за младите", каза Рюте.

"Най-добрата политика, която човек може да си наложи по отношение на дрогата, е да я избягва първия път. Това може и да изглежда консервативно, но аз ви съветвам: Не опитвайте изобщо!", каза Рюте пред гимназистите, с които се срещна заедно с колегата си Джъстин Трюдо.

"И ако вие все пак опитате, направете така, че да не минавате от канабиса на друга дрога", каза той и подчерта, че най-важното е хората да не минават от марихуаната на твърда дрога, като кокаина или хероина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама