Поройни дъждове отнесоха автобус с ученици в Йордания

10:15, 26 окт 18 / Свят 25 1617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 18 души, повечето от които деца, загинаха в Йордания, след като са били отнесени от придошлите от поройни дъждове води. 35 са пострадалите. Те са били пометени от водната стихия докато са обядвали край училищния си автобус.

Инцидентът е станал в района на Мъртво море в западната част на страната. Спасителната операция продължава, но заради лошото време, издирването на оцелели е затруднено. През нощта в нея се включиха военни с хеликоптери и водолази.

Учениците от средно училище и техни учители са били на път за горещи извори край Мъртво море. В автобуса са пътували 37 деца, седем учители и роднини. Водите са отнесли автобуса и децата на 4-5 километра от мястото на инцидента. Някои от учениците са успели да оцелеят, като са се покатерили върху скалите.

Проливни дъждове паднаха в Йордания в четвъртък следобед и причиниха наводнения на много места. Бури с градушки пометоха северните части на страната, а дъждове - на юг.

Мъртво море, най-ниската точка на Земята, е заобиколено от обширни долини, които са чест свидетел на внезапни наводнения и свлачища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама