Задържаха наркопласьори в Благоевградско в момент на сделка с дрога

15:35, 25 окт 18 25 1018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съвместна операция на служители на ГДБОП и ОДМВР – Благоевград срещу наркоразпространението

В момент на сделка с наркотици са задържани двама наркопласьори, наложени са им постоянни мерки за неотклонение. Иззети са над 5 кг марихуана.

Полицейската операция, проведена на територията на селата Кулата и Първомай, е извършена от служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и на ОДМВР-Благоевград. Действията за задържане на хора, занимаващи се с разпространение на големи количества наркотични вещества, са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура - Благоевград.

В хода на операцията, в момент на сделка с наркотични вещества, в района на бензиностанция в село Кулата са задържани двама мъже от Първомай – 31-годишен криминално проявен и 56-годишен, също осъждан.

При последвалото претърсване на лек автомобил „Фолксваген Бора“, ползван от двамата задържани, са намерени и иззети 10 пакета с общо тегло 5.633 кг, съдържащи суха, зелена тревиста маса, която при направения полеви тест реагира на марихуана.

По случая в РУ-Петрич е образувано досъдебно производство под наблюдението на окръжната прокуратура. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 1 от НК. След задържане с полицейска заповед за срок до 24 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа. Впоследствие на двамата е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама