Премахват рискова пешеходна пътека до училище във Велико Търново

13:00, 25 окт 18 / Общество 25 217 Topnovini
1

Рискова пешеходна пътека, намираща се край стадион „Ивайло“ и до затворения северозападен /горен/ вход на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново, ще бъде премахната. Това реши на свое заседание общинската комисия по организация на движението, транспорт, сигурност и обществен ред, председателствана от заместник-кмета на Старата столица проф. Георги Камарашев. Пътеката се намира в самия край на ул. „Славянска“, на метри от завоя към ул. „Захари Стоянов“.

Искането за подобряване на пътната безопасност за пешеходците в този район е на ръководството на ПМГ „Васил Друмев“. Определените от комисията мерки – заличаване на пешеходната пътека и монтиране на предпазни съоръжения на тротоарите, са съгласувани както с училището, така и с полицията. Мотивите са, че за водачите, пътуващи по пътя с предимство - от стадион „Ивайло“ към бул. „Никола Габровски“, липсва задължителната 50-метрова видимост към пешеходците. Реализацията на мерките ще стане факт в рамките на седмица.

В района край северния вход на стадион „Ивайло“ предстои да бъде разчертана нова пешеходна пътека. За определяне на точното й местоположение и свързаната с нея организация на движение в кръстовището между улиците „Захари Стоянов“ и „Тодор Балина“, ще бъде сформирана комисия.

Вече е поставен светофарът в с. Шереметя, който ще регулира пресичането на главния път Велико Търново – Варна. Активирането му от пешеходците ще става с бутон, а във времето от 22,00 ч. до 6,00 ч. контролерът ще работи с мигаща жълта светлина.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 145 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.