Затвориха икономическия университет в Атина заради наркотици

12:10, 24 окт 18 / Свят 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ректорът на икономическия университет в Атина затвори висшето учебно заведение, за да предпази студентите от разпространението на наркотици. Опозиционните партии настояват за незабавна реакция на министeрството на образованието.

"Положението вече е извън контрол, сградата на висшето учебно заведение се е превърнала в сборище на наркомани, а дилъри предлагат наркотици навсякъде", оплакват се студентите. Те съобщават, че дори се страхуват да посещават учебните занятия, предава БНР.

Ректорът на университета Емануил Гиакумакис съобщи пред медиите, че се е обърнал за помощ към всички ресорни служби от министeрството на здравеопазването до общината и полицията. "Досега няма никаква реакция", според студенти и преподаватели.

Студентите описват потресаващи случки на наркомани в тежка форма, които дори вземат наркотици в учебните зали. "Навсякъде в двора на университета намираме спринцовки, а дилъри предлагат безпрепятствено наркотици", съобщават от ръководството на студентския съвет.

Университетът ще остане затворен докато властите не премахнат всякакъв риск за живота и здравето на студентите, категоричен е ректорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама