Орбан: Лидерите на ЕС искат "Европейска империя", която да пороби държавите в Европа

20:30, 23 окт 18 / Свят 25 1431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Унгарският министър-председател Виктор Орбан днес повтори твърденията си, че лидерите на Европейския съюз искат да създадат "Европейска империя", която ще пороби националните държави на континента, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Орбан говори по време на честванията на унгарската антисъветска революция от 1956 г. и призова избирателите да отхвърлят глобализма и да подкрепят "културата на патриотизма" на изборите за Европарламент през 2019 г.

Премиерът каза, че ако имиграцията продължава, "коренните европейци" ще станат малцинство, а "терорът ще стане част от живота в големите градове".

От 2015 г. насам Орбан се съсредоточи върху все по-твърда антиимиграционна политика, което помогна на неговата партия ФИДЕС- Унгарски граждански съюз на изборите през април да спечели трети пореден мандат и да разполага с две трети от гласовете в парламента.

Опозиционните партии, които се събраха на отделно честване, призоваха Унгария да се присъедини към службата на Европейската прокуратура, за да се подобри борбата с корупцията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама