Каракачанов: Не подкрепям оставката на Симеонов

17:06, 23 окт 18 / Политика 25 618 Topnovini
1

Правителството си върши работата, оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е решение. Една оставка в момента означава да съборим правителството. Не подкрепям неговата оставка. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след Коалиционния съвет на "Обединени патриоти".

„Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Аз мисля, че подсказах днес на празника на тези, които бяха. Какво означава оставката на един вицепремиер – или падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира той, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му, ако се изгони НФСБ от управлението, трябва да се разчита на Марешки, а това не е алтернатива.

„За мен това не е алтернатива. От тази гледна точка изразих моето мнение, че г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява. Аз лично не бих използвал подобни думи. Искам да кажа и нещо друго. За мен това не е решение. Много по-важно е, че правителството си върши работата. Ние говорим за майките на деца с увреждания, но бюджетът от 270 млн. лв. за хората с увреждания се увеличава с 60 %. Правителството си е свършило работата и продължава да я върши“, допълни Каракачанов.

Протестите на майките на деца с увреждания продължават и днес от 17:30 часа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.