Конезаводът край Шумен очаква шейха на ОАЕ

19:10, 23 окт 18 25 1418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конезаводът край Шумен "Кабиюк" очаква визита на премиера на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум. По време на посещението си в арабската страна премиерът Бойко Борисов е поканил шейха да посети прочутото място. Това съобщава вестник "Монитор".

В изявление пред медиите премиерът е изтъкнал, че шейхът е световен шампион по езда, луд фен на лова и имал огромна яхта. По думите на Борисов, в родния завод край Шумен има различни коне, овце и говеда, които биха могли да бъдат много интересни за шейха. Той обаче бил много практичен и затова се разбрали да направят нещата на две стъпки – първо министерска визита и работа на комисиите в следващите месец и половина, след това подписване на споразумение за стратегическо партньорство и едва тогава посещение в България.

Неотдавна България и Саудитска Арабия подписаха меморандум, според който в следващите шест месеца трябва да се изготви бизнесплан и конкретни мерки за създаване на съвместна българо-саудитска държавна компания. Един от конкретните проекти е изграждането на завод за фураж край Шумен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама