Маринов благодари на германските власти за залавянето на Северин

14:55, 23 окт 18 / Политика 25 427 Topnovini
1
2
3

Постигнатото резултатно взаимодействие между българските и германските служби е доказано в практиката. Тази оценка споделиха по време на работна среща вътрешният министър Младен Маринов и германският му колега Хорст Зеехофер. Младенов е на визита в Германия.

Българският вътрешен министър изказа благодарност към германските федерални и провинциални институции за професионалната работа и оказаното съдействие при задържането и екстрадицията на извършителя на тежкото криминално престъпление в Русе. Този случай още веднъж доказва ефективността на европейските инструменти за полицейско взаимодействие, както и постигнатото високо ниво на доверие между българските и германските колеги и на практика илюстрира приемственост, задълбоченост и резултатност във взаимодействието – отбеляза той.

В хода на разговорите Младен Маринов припомни заложените основни приоритети по време на българското председателство в областта на вътрешните работи - сигурността на външните граници и противодействието на нелегалната миграция. Като пример за солидарността към страната ни посочи активното участие на Германия в съвместни операции на Фронтекс на българските граници.

Той изрази категоричното си убеждение в необходимостта от прилагането на общ европейски подход към управлението на миграционните процеси и намирането на правилния баланс между отговорност и солидарност. В този смисъл бе изразена и единната позиция за продължаване на работата в три основни направления - по-ефективен контрол на външните граници, засилена външна дейност и реформа на системата за убежище.

В българската делегация участва и директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани