Модернизират спешната помощ в страната със 163,5 млн. лв.

10:55, 23 окт 18 25 2356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Подписаха договора за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната. Проектът се финансира с безвъзмездна финансова помощ по "Регионална здравна инфраструктура" на обща стойност 163,5 млн. лв. Предвижда се по него да бъдат купени 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, както и да бъдат обновени 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа.

Договорът беше подписан в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на оперативната програма "Региони в растеж" Деница Николова.

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура.

Проектът ще се изпълнява на територията на цялата страна и обхваща 237 обекта от системата на спешната помощ. Срокът за изпълнението му е 36 месеца.

Министър Ананиев подчерта, че проектът ще доведе до преструктуриране на системата на спешната медицинска помощ, ще повиши ефективността от функционирането й, ще подобри качествата на медицинската дейност в спешните случаи и ще позволи приближаването възможно най-близко до пациентите с тези 237 точки, на които ще бъдат разположени органите на спешната медицинска помощ. "Изпълнението на този проект ще ни позволи да направим и преструктурирането на болничната помощ", каза здравният министър, цитиран от БТА.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама