Павел Хапал е новият селекционер на Словакия

17:50, 22 окт 18 / Спорт 25 1414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият чешки национал Павел Хапал е новият старши треньор на представителния тим на Словакия, съобщиха от Словашката футболна асоциация. Той ще замени на поста Ян Козак, който напусна по-рано през месеца.

"Президентът на Словашката футболна асоциация Ян Ковачик обяви, че Павел Хапал е одобрен и назначен на поста национален селекционер на Словакия“, се съобщава в официално изявление на сайта, пише БГНЕС.

Договорът на Хапал е до Евро 2020 с опция за удължаване.

49-годишният специалист сподели удовлетворението си от заставането начело на Словакия. "За мен е чест да бъда селекционер на Словакия“, заяви той.

Хапал има 31 мача за Чехословакия и Чехия, като е бил наставник и на няколко словашки тима. През 2010 година той спечели титлата на Словакия с Жилина и изведе отбора до груповата фаза на Шампионската лига. През 2015 година той пое треньорското кормило начело на младежкия тим до 21 години и ги изведе до Европейското първенство в Полша през 2017 година.

Бившият вече селекционер на Словакия Козак се оттегли от поста на 14 октомври, след като разбра, че седем футболисти на националния отбор, в това число и вратарят на Нюкасъл Мартин Дубравка, са купонясвали до късно след загубата на Словакия с 2:1 от Чехия в турнира Лига на нациите. Словакия се намира на дъното в своята група без точка от първите си два двубоя, а първият мач на Хапал начело на тима е у дома срещу Украйна на 16 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама