Подмяната на водопроводи в Добрич напредва

19:00, 22 окт 18 / Общество 25 297 Topnovini
1

Очаква се до края на календарната година да завърши подмяната на 30 км водопроводи по Лот 3 на проекта за обновяване на водния цикъл на Добрич, съобщи зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов, предаде БНР.

Изпълнителите работят и по Лот 2, който предвижда подмяна на 45,6 км водопроводи, очаква се дейностите да приключат през пролетта на 2019 г. В момента се извършва проектиране по Лот 1, който включва изграждане на 6,4 км канализационна мрежа и три канализационни колектора.

Арх. Коларов отбеляза, че строителните дейности създават неудобства за гражданите, които често сигнализират за възникващи проблеми. Но строителите бързат, защото са притиснати от срокове, а и ние трябва да усвоим средствата и да завършим проекта през 2019 г., без да отстъпваме от изискването за качество на работата, коментира зам.-кметът.

Проектът за обновяване на водния цикъл в Добрич е на стойност 115 милиона лева и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Очаква се след подмяната на около 80 км тръби загубите на вода, които надхвърлят 80 %, да намалеят значително. В рамките на проекта се извършва и модернизация и реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води край с. Врачанци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 124 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.