Болярово отбелязва празника си с едноседмични празненства

17:10, 22 окт 18 / Култура и наука 25 1087 Topnovini

Празникът на град Болярово – 26 октомври, Димитровден, ще бъде предшестван от едноседмична програма.

Днес учениците от СУ “Д-р Петър Берон” ще посетят паметника и къщата-музей на Стефан Караджа в Стефан Караджово, както и църквата в селото. Детска градина “Здравец” и филиалите й ще имат спортна седмица от 22 до 24 октомври. Детски футболен турнир започва във вторник на Градския стадион в Болярово. В него ще участват ученици от пети до седми клас, каза в ефира на Радио Стара Загора кметът на Болярово Христо Христов. Регионална научна конференция “10 г. археологически проучвания в с. Воден” ще се проведе в заседателната зала на ОбС Болярово.

Кулминацията на празника е в петък, 26 октомври - Димитровден. Началото се поставя с празнична служба в църквата “Св. Димитър” от 9 часа. Два часа по-късно ще има литийно шествие до центъра на Болярово. След това е предвиден тържествен ритуал по издигане знамената на България, община Болярово и ЕС, празнично поздравление от кмета на общината Христо Христов и концертна програма с участието на местни състави. Празникът продължава вечерта от 17 часа с кулинарно шоу на Ути Бъчваров, последвано от концерт с участието на Нелина, огнено шоу и празнична заря.

От тази седмица започват строителните работи по подмяна на ВиК – мрежата в пет населени места на Община Болярово. Миналата седмица беше даден старта на ремонта на водопроводната мрежа в село Стефан Караджово. Около 200 000 лева са заложени като инвестиция от капиталовата програма на общината за ремонти на ВиК – мрежата в шест населени места на Общината – селата Мамарчево, Голямо и Малко Шарково, Ст. Караджово, Г. Крушево и Попово, съобщи Христов и уточни, че очаква обновяването да приключи до началото на месец декември. Христо Христов припомни, че през годините в няколко населени места е изцяло сменена водопроводната мрежа, в 15 населени места обаче водопроводите са в тежко състояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!