Учредяват Национално обединение на неправителствените организации

13:40, 22 окт 18 / Общество 25 722 Шрифт:
Topnovini

В село Труд поставят началото на Национално обединение на неправителствени организации от различни краища на България. Целта е да се обединят усилия в борбата срещу бездействието на институциите по проблема с чистотата на въздуха, каза Галина Тошева от Сдружение "Бъдеще за село Труд".

“Когато много населени места покажат един и същи проблем, когато множество експерти в това обединение се съсредоточат, за да работят по решаването на този проблем, шанс имаме, тъй като досега основното оправдание беше, това са регионални проблеми, имате си там РИОС, имате си вашите директори, имате си местна власт - опитайте се с тях да решите въпроса. Сега вече ще излезем от руслото на регионалните проблеми и ще започнем да поставяме въпроси, които касаят бъдещето на цяла България“, каза Тошева пред БНР.

Националното обединение ще бъде официално учредено до края на 2018 г.

В събота жителите на Труд излязоха на поредно протестно шествие срещу работата на централата, която произвежда електричество от биомаса. Към тях се присъединиха хора от още 7 населени места в страната с подобни проблеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама