Валери Симеонов: Против сме повишаването на минималния осигурителен праг

11:40, 22 окт 18 / Политика 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Против сме повишаването на минималния осигурителен праг от 2600 лв. на 3000 лв.", каза в Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов.

„Както съм изразил позицията си, ние сме против увеличаване на минималния осигурителен праг от 2600 на 3000 лв. Това е сериозно нарушение на програмата, под която сме се подписали, а именно да не се променят данъците в четиригодишния период на управлението ни. Една такава промяна на минималния осигурителен праг ще доведе до удар върху печелившия бизнес и може да предизвика пререгистрация на бизнеса в други държави, откъдето следва изтичане на работна ръка, което не е в полза на страната ни“, заяви Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Той добави още, че са против всякакви промени в данъка за обществено осигуряване и кодекса за социално осигуряване. Симеонов подчерта, че по отношение на готвените промени в Закона за счетоводство, бизнесът в България настоява да не се отлага реформата в таксата за битови отпадъци замърсителят да плаща.

Вицепремиерът беше категоричен и по още един въпрос.

„Заявявам, че ние сме против отпадането на квотите. Санкциите, които са в размер на 30% от минималната работна заплата се превръщат в закон за всички тези хиляди предприятия. В България има остър недостиг на работна ръка и няма работодател който да не назначи човек с увреждане стига да му върши работа. Всеки работодател назначава инвалиди с цел да си подсигури непрекъснатост на процеса“, обясни Симеонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама