Борисов е в Дубай за среща с шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум

08:40, 22 окт 18 / Политика 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава официалната визита на премиера Бойко Борисов в Обединените арабски емирства. В Дубай министър-председателят ще разговаря с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум. След разговорите в Абу Даби следват тези в Дубай, където живеят и работят почти 7 000 български граждани.

С министър-председателя отново ще се договарят детайли как да се засили взаимодействието.

Последното посещение на високо ниво в ОАЕ е било през 2003г. - на президента Георги Първанов, обясни премиерът: "Да не прозвучи нескромно, но ако досега друг премиер беше идвал в ОАЕ и имаше нещо, което да стъпим на него, щеше да ни е по-лесно. Усещам, че имат политическа воля. Имаме добър шанс от много пожелания досега и много приказки по темите, сега да приведем тези в действие".

От Обединените арабски емирства премиерът и делегацията ни заминават по-късно днес за Египет. Утре в Кайро е планиран разговор с президента Абдел Фатах Сиси, който е продължение на диалога между двамата от 73-ата сесия на ООН през септември тази година. Отново задълбочаване на сътрудничеството е цел на тази визита.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама