Тръмп критикува версията на Рияд за смъртта на Хашоги

16:19, 21 окт 18 / Свят 25 1237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува официалната версия на Рияд за убийството на журналиста Джамал Хашоги. Това заяви президентът в интервю за в. "Вашингтон пост".

В същото време Тръмп не изключи възможността от разузнаването на страната да е пожелало смъртта на журналиста. Анализатори смятат, че разкритията, направени от Саудитска Арабия, която обяви в събота, че журналистът Джамал Хашоги е починал при юмручна схватка в саудитското консулство в Истанбул, целят да защитят саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, чиято власт до този момент изглеждаше непоклатима

Хашоги, известен с критичните си изказвания за политиката на Рияд, отиде при генералното консулство на своята страна в Истанбул на 2 октомври, за да изготви документи и оттогава е в неизвестност. Бе създаден съвместен саудитско-турски екип за разследване на случая на репортера. Миналата седмица турските следователи проведоха проверка на дипломатическата мисия, официалните автомобили и резиденцията на консулството в Истанбул.

Могерини също поиска щателно, достоверно и прозрачно разследване на обстоятелствата около смъртта на Хашоги

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама