Започва ремонт на пътя през Владая, трафикът ще се насочва по АМ "Люлин"

12:35, 21 окт 18 25 924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От вторник (23 октомври), започва ремонт на път I-1 София - Перник, през Владая. Трафикът ще се насочва по АМ "Люлин" и по първокласния път ще преминават единствено автомобилите на масовия градски транспорт.

Целта е до началото на ноември да завърши ремонтът на близо 1,5 километровата отсечка, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

За улеснение на трафика по автомагистрала "Люлин" от 23 октомври в пиковите часове ще има реверсивно движение в отсечката в района на свлачището при 9-ти километър. 

От 07:00 часа до 13:00 часа, когато трафикът от Перник към София е по-интензивен, ще има една лента в посока Перник и две ленти за София. 

От 13:00 часа до 07:00 часа сутринта на следващия ден съответно ще има две ленти за Перник и една за София. Скоростта на движение в този участък от автомагистралата ще е ограничена до 50 км/час.

Движението по АМ "Люлин" не може да бъде пуснато по-рано, каквито бяха първоначалните планове на 22 октомври, тъй като продължава монтажът на анкери и мрежи на свлачището при 9-ти километър.

Очаква се предвидените аварийно-възстановителни дейности да завършат до 26 октомври, информират още от АПИ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама