Саудитска Арабия потвърди смъртта на журналиста Джамал Хашоги

09:19, 20 окт 18 / Свят 25 1853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Саудитските власти потвърдиха смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги. Той е починал в резултат на конфликт в консулството на Рияд в Истанбул. Това съобщиха световните агенции.

"Предварителните резултати от разследването, проведено за изчезването на  Джамал, показват, че спор, който е имал с няколко души по време на престоя му в консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, се превърнал в кавга, прерастнала в сбиване, което довежда до смъртта му" - заяви Главният прокурор на Саудитска агенция за медиите.

Разследванията на случая продължават, като до момента са били задържани 18 саудитски граждани. Имената им не бяха разкрити.

Саудитският журналист, известен с критичните си изказвания относно политиката на Рияд, отива в генералното консулство на своята страна в Истанбул на 2 октомври, за документи и оттогава е в неизвестност. Според турските медии, цитиращи длъжностни лица от неговата страна, включително и тези близо до Ердоган, Хашоги е убит в сградата на посолството. Фактът, че тази версия се разглежда от турската полиция, бе съобщено на 6 октомври от Ройтерс.

Телевизия CNN пък каза, че саудитските власти се подготвят да признаят, че Хашоги е починал при разпит, който не е преминал по план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама