С какви спортове се подготвя Марсел Хиршер?

21:24, 19 окт 18 / Спорт 25 1020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повечето истински големи спортисти се радват на комплексни таланти, които чувствително надскачат конкретната специфика на основния им спорт. Не прави изключение и един от най-успешните скиори на всички времена Марсел Хиршер.

Австриецът е известен с подчертано силовия си стил, което до известна степен е предопределено от спецификата на физиката му, но е и резултат и от целенасочена подготовка.

Основните умения в ски спорта са свързани с перфектен баланс, пространствена ориентация, изключително бърза мисъл, фин контрол, чудесно разбиране и контрол на високи скорости, както и много добра скоростно силова издръжливост.

Предвид невероятните постижения на Хиршер в ски спорта, едва ли някой ще се учуди, че той с лекота се справя и поддържа тонус с много различни спортове, като:

мотокрос, колоездене, планинско кану, скално катерене, сноумобили, вдигане на тежести, триатлон, пистови състезателни автомобили, фитнес, бокс.

В новия ски сезон 2018/19 се очаква Хиршер да счупи още няколко рекорда във вечната класация на победителите в алпийските ски при мъжете.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама