Шефът на БТА: Има огромно недоразумение по обвинението срещу мен

14:30, 19 окт 18 / Общество Сподели в: 25 410 Topnovini Автор: Topnovini
1

Генералният директор на БТА Максим Минчев отива на съд за две сделки за минерална вода. Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу него, съобщиха от там.

Според обвинителния акт Минчев съзнателно е сключил неизгодните сделки и така ощетил БТА с 93 584,64 лв. Предмет на сделките било предоставяне на реклама и информационни услуги от страна на БТА срещу извършена услуга за нуждите на агенцията - осигуряване на трапезна вода на цени, надвишаващи средните пазарни в пъти.

"Става дума за огромно недоразумение, тъй като т.нар. неизгодна сделка е осигурявала безплатно минерална вода за служителите и гостите на агенцията като бартер срещу реклама. По този договор никога не са били извършвани плащания и никога не са били изразходвани обществени средства", казва в официално изявление Максим Минчев.

"Никога не е извършвано никакво плащане за тази вода. Една стотинка не е вадена от парите на БТА, нулеви фактури. Получавахме безплатно вода и окачвахме рекламно табло на доставчика", обясни генералният директор на агенцията пред "24 часа".

По думите му разследването върви отдавна и вече от 6 месеца бартерната сделка е прекратена. "БТА сега купува вода от собствения си мизерен бюджет, това е резултатът", каза още Минчев.

Той е с мярка за неотклонение "подписка". Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание от една до шест години лишаване от свобода, като съдът може да постанови лишаване от право да се заема определена обществена или държавна длъжност, казаха от прокуратурата.

"След известно време ще бъда оправдан, защото няма никакво закононарушение, но името ми вече е оцапано", каза Минчев.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани