Поход за жертвите на трафик на хора организират в Габрово

16:40, 19 окт 18 25 1377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи „Поход за свобода“ ще се проведе в Габрово на 20 октомври, събота.

Инициативата стартира в 11:00 часа от Спортната зала, а крайна точка е сградата на Общината.

Български младежки Червен кръст – Габрово отправи призив към всички жители, които искат да покажат своята съпричасност към жертвите на трафик на хора, да се включат в инициативата.

За първите 70 души, които се регистрират пред Спортната зала в събота, 20 октомври от 10:30 часа, ще има тениски с логото на кампанията.

„Поход на свободата” е световна улична кампания, автор на която е фондация А21 – глобална неправителствена организация, която се бори срещу трафика на хора. Вече 5 години поред кампанията се провежда във всеки един континент в над 50 държави.

Тази година в България Поход ще се проведе в близо 20 града, сред които и Габрово. Реализирането на Поход само по себе си е проста задача - събират се хора в точка А и заедно, в редица един зад друг, безмълвно тръгват, за да стигнат до точка Б, като са облечени в еднакви тениски.

На 18 октомври отбелязваме Европейският ден за борба с трафика на хора. Тази година, Български младежки Червен кръст – Габрово за първи път ще бъде домакин на кампания „Поход на свободата”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама