Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Десислава Иванчева

11:45, 19 окт 18 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд за изменение на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „Задържане под стража“ в по-леки - „Домашен арест“.

Съдът мотивира решението си главно с това, че след разпитите в съдебно заседание като свидетели на служители в Столичната община и в Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им.

Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото, не по малко отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения. Освен това в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извъшеното от тях престъпление.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специалиализиран наказателен съд по протеста в преднидения в закона седемдневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама